Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
  • Ułatwienia dla niedowidzacych

Powiększanie treści

W prawym rogu na podstronach znajdziesz znak:
"+" powiększania czcionki, 
"-" pomniejszenia czcionki,
"=" powrót do wielkości standardowej.

Słuchaj treści na naszej stronie

Zaznacz myszką wybrany tekst i kliknij ikonkę głośnika.
(Opcja niedostępna na urządzeniach mobilnych).

SZKOLENIE NIEMARNOWANIA ŻYWNOŚCI, DIETETYCZNE, KULINARNE

Wielkość tekstu:
3,3 miliarda ton. Tyle gazów cieplarnianych co roku trafia do atmosfery z powodu wyrzucanej na świecie żywności. Oczywiście możemy powiedzieć, że nic z tym się nie da zrobić, bo zmienić swoje postępowanie musiałby każdy człowiek na kuli ziemskiej. Ale możemy przecież zacząć od siebie.
 
Jedną z misji Banków Żywności jest uświadamianie społeczeństwa o skali problemu, ale także edukacja związana z tym,  w jaki sposób każdy z nas może wpływać na zmianę swoich własnych nawyków. Wyrzucanie żywności w naszych domach przychodzi nam przecież nadal łatwo.
 
Zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w szkoleniach dotyczących : Jak nie marnować żywności?  Dietetyczne oraz Kulinarne, które odbędzie się 14 marca(czwartek) o ogdz. 12:00 w Łęczycach ul . Długa 42b (Ośrodek Pomocy Społecznej)
 
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020
Unia Europejska
Europejski Fundusz Pomocy Najbardziej Potrzebującym
 
POBIERZ: jpgPlakat
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech